Kies een locatie

Adres

Openingstijden

Telefoonnummer mobiel

Stations code

gesloten
Kortingscode

Andere inleverlocatie

Ik heb een korting (CDP, PC, Coupon of andere code)

Wij herkennen de locatie helaas niet.

gesloten
Close

Dollar Car Rental Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn, een ‘stadje’ in het Groene Hart tussen de plassen met brulapen in Avifauna en Romeinen in het Archeon.

Rij naar Gouda en bezoek de kaasmarkt of beklim de Domtoren in Utrecht. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de avonturen die je kunt beleven wanneer je besluit een auto te huren in Alphen aan den Rijn.

Bij Dollar Car Rental in Alphen aan den Rijn, Nederland zijn we milieubewust en voorstander van groener rijden. Onze vloot bestaat niet alleen uit zuinige benzineauto’s, maar omvat ook elektrische en hybride modellen.

Alle auto’s beschikken over de nieuwste veiligheidstechnologie en bieden al het comfort voor jou en je medereizigers.

Huur je auto bij Dollar Car Rental Autoverhuur en geniet in alle vrijheid van het Groene Hart!

iconAutoverhuur locaties in Alphen Aan De Rijn

1 autoverhuur locatie gevonden in Alphen Aan De Rijn

 • icon
 • icon
1 map marker

ALPHEN AAN DE RIJN AMSN03

 • map icon KOPERWEG 2 ALPHEN AAN DE RIJN
 • time icon Mo-Fr 0800-1730, Sa-Su Closed
 • call icon 0172 420992

Veilig je Alphen aan den Rijn huurauto parkeren in het centrum kan zorgeloos, bovendien is het eerste 1,5 uur gratis. Zo heb je voldoende tijd om rustig door de straten te slenteren en de winkels te verkennen op zoek naar iets dat je bevalt. Hier zijn twee parkeerlocaties die je kunt overwegen:

 • Parkeergarage Castellum (2405 CZ) – Eerste 90 min. gratis – Centrum

         · Betaald parkeren – 742 plekken – elektrische oplaadpunten

         · Op loopafstand van het winkelgebied.

 

 • Parkeergarage Aarhof (gedeeltelijk overdekt) (2406 BT) – Rand centrum

        · Betaald parkeren – 621 plekken – elektrische oplaadpunten

        · Bij winkelcentrum De Aarhof, op ongeveer 8 minuten lopen van het centrum.

Alphen aan den Rijn kiest net zoals andere plaatsen voor duurzaamheid en verkeersveiligheid. De maximumsnelheid binnen de bebouwde kom wordt van 50 km/u naar 30 km/u teruggebracht. Wees dus extra attent op je snelheid terwijl je met je auto in Alphen aan den Rijn rijdt.

 • Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 30 km/u.
 • Op de Ring Alphen aan den Rijn (ring Noord, West, Zuid en Oost) geldt de maximumsnelheid van 50 km/u.

 •  De Ring Alphen a/d Rijn bestaat uit de ring Noord, Zegerbaan (N207), ring West, Hoorn (industrieterrein Hoorn), ring Zuid (N11) en de ring Oost, Boskoopseweg en Oostkanaalweg (N207).
 • Enkele van de belangrijkste hoofdwegen in Alphen aan den Rijn zijn onder andere de Oranje Nassausingel en de Prins Bernhardlaan.

 • Provinciale wegen die langs Alphen a/d Rijn lopen: N11 Leiden – Bodegraven, N207 Bergambacht – Hillegom, N231 Alphen a/d Rijn – Schiphol-Oost en de N460 Alphen a/d Rijn – Ter Aar.

Veel Alphenaren werken in de Randstad, waardoor het tijdens de spits extra druk is richting de randstad en vice versa.

 • Ring Noord (N207) kruising Herenweg.
 • N11 Oude Rijn bij de aansluiting op de N207, veel vrachtverkeer naar het bedrijventerrein Hoorn.
 • De toegangsweg Oranje Nassausingel naar het centrum vanaf de N207.
 • Tip: vermijd de spits van 07:00 – 09:00 uur en van 16:00 – 18:00 uur.

Creëer onvergetelijke momenten door een auto te huren bij Dollar Car Rental Autoverhuur. Met je gehuurde auto kun je richting Zwolle rijden en een bezoek brengen aan Dinoland. Verken de spannende wereld van dinosauriërs en beleef een dag vol plezier en ontdekkingen!

 • Afstand Alphen a/d Rijn – Zwolle: 89 km. Reistijd: 1 uur 20 min.
 • Voeg in op de N11 richting Gouda/Utrecht -> A12 -> afslag Utrecht/Amersfoort A28
 • Volg A28 richting Groningen -> Afslag 19 richting Zwolle Centrum

Ga op pad met de elektrische stadsauto van Dollar Car Rental in Alphen aan den Rijn, een levendig stadje tussen de weilanden en rivieren in het Groene Hart. Hier valt enorm veel te zien en te beleven:

 • Vogelpark Avifauna

Kom oog in oog te staan met enkele van ‘s werelds meest opmerkelijke vogels, waaronder de majestueuze struisvogel en de reuzenmiereneter met klauwen van wel tien centimeter lang. Bewonder de rode panda in zijn natuurlijke habitat en laat je verwonderen in de tropenhal, waar meer dan 500 vogelsoorten vrij rondvliegen.

Adres: Hoorn 59, 2404 HG Alphen aan den Rijn.

Parkeren is gratis op het parkeerterrein van het park.

 • Archeon Museumpark

Maak een reis door de geschiedenis en aanschouw het dagelijkse leven van jager-verzamelaars in de prehistorie, beleef de tijd van de Romeinen, stap de middeleeuwen binnen en zie hoe de bakker zijn brood bakte. Neem ook een kijkje bij de Romeinse restauratiewerf, waar de restauratie van het Zwammerdamschip plaatsvindt.

Adres: Archeonlaan, 2408 ZB  Alphen aan den Rijn.

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor je Alphen aan den Rijn huurauto.

 

 • Kaas Museum Bodegraven

Als je een liefhebber bent van kaas en meer wilt weten over de fascinerende geschiedenis van kaasmaken, dan is een bezoek aan het Kaas Museum in Bodegraven een absolute aanrader. Huur een auto in Alphen aan den Rijn en maak je klaar voor een smakelijke ontdekkingsreis.

Adres: Markstraat 1, 2411 BE Bodegraven.

Parkeren (blauwe zone) kan op loopafstand van het museum.

Route vanuit Alphen aan den Rijn: rij naar de N11/Gouda -> neem afslag 11-Bodegraven-Centrum, (afstand 11 km en reistijd 15 minuten).

Dollar Car Rental in Alphen aan den Rijn heeft voor ieder wat wils aan plezier activiteiten in en buiten Alphen aan den Rijn geselecteerd. Kies en geniet!

 • Dol op water?

Vaar met een sloep of een kano voor de sportievelingen door Alphen aan den Rijn of maak een vaartocht naar Leiden of naar Kaagdorp of…

Tip van autohuur Alphen aan den Rijn: Boten of kano’s kun je huren bij o.a Bezemer Sloepverhuur, Groene Hart Sloepverhuur en De Waterkoets in Alphen aan den Rijn.

 • Groene vingers?

Stap in je hybride huurauto of stadswagen in Alphen aan den Rijn en breng een bezoek aan het boomkwekerijmuseum in Boskoop waar je een leerzame activiteit op het land met eentje op het water combineert.

Adres: Reijerskoop 52-54, 2771 BR Boskoop.

Parkeren is gratis bij het museum.

 • Kunstliefhebber?

Autoverhuur Alphen aan den Rijn heeft een aanrader voor je: Wandelen en Kunst in het Singelpark in Leiden. Zie bijzondere kunstobjecten tijdens de rustgevende wandeling. Bewonder de rode beuk die als tweede is geëindigd in de Nationale Bomen top 50.

Adres: Vlietbrug, Boisotkade, 2311 RD Leiden

Parkeer je Alphen aan den Rijn huurauto in de Meelfabriek garage, (2312 SN Leiden).

Als je op zoek bent naar iets bijzonders, of het nu een lekkernij, keukengerei of iets anders is, dan ben je in Alphen aan den Rijn aan het juiste adres. Dollar Car Rental in Alphen aan den Rijn heeft de onderstaande winkelgebieden voor je gevonden:

 • Thorbeckeplein  – midden in het centrum met een diverse mix van winkels, variërend van dagelijkse boodschappen tot gespecialiseerde speciaalzaken
 • Van Manderslootstraat – grote en kleine winkelketens, boetieks
 • Rijnplein – speciaalzaken, sport, boeken, platen, terrasjes en meer

Overdekt winkelen doe je in de Aarhof in het centrum, de Ridderhof in de wijk Ridderveld.

Als je bezig bent met verbouwen of op zoek bent naar de nieuwste woontrends, dan is een winkeltrip naar de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude een geweldig idee. Hier vind je doe-het-zelfwinkels, meubelzaken en nog veel meer.

En wist je dat je bij Dollar Car Rental in Alphen aan den Rijn ook voordelig een SUV kunt huren om al je woon- of klusbenodigdheden te vervoeren?

 

Veelgestelde vragen

Aan welke kant van de weg moet ik rijden in Alphen aan den Rijn?

In Nederland rijden we overal aan de rechterkant van de weg.

Mag ik in Alphen aan den Rijn bellen tijdens het rijden?

Je mag geen elektronische apparaten vasthouden als je rijdt. Handsfree muziek luisteren en bellen mag wel.

Hoe laat gaan benzinestations in Alphen aan den Rijn meestal open?

De meeste benzinestations in Alphen aan den Rijn zijn 24 uur per dag open.

Mag je een koptelefoon op tijdens het rijden in Alphen aan den Rijn?

Het is niet verboden in Nederland om een koptelefoon of oordopjes te dragen tijdens het autorijden of fietsen.

Mag je in je auto slapen in Alphen aan den Rijn?

Het is in de meeste gemeentes in Nederland verboden om in je auto te slapen. Wel is het toegestaan om op parkeerplaatsen gelegen bij tankstations langs de snelweg te slapen.

Click
gesloten

VOOR HUURAUTO'S IN ITALIË - van 15 november - 15 april kunnen veel steden in bepaalde Italiaanse regio's wettelijk alleen voertuigen toelaten die zijn uitgerust met sneeuwkettingen of winterbanden. Om te voldoen aan deze regels heeft Dollar haar voertuigen uitgerust met: sneeuwkettingen - De prijs is inbegrepen in de huurlasten als Winterklaar vergoeding Vandaar dat voor deze voertuigen GEEN NOODZAAK is om als Extra sneeuwkettingen te reserveren.

BELANGRIJK: Controleer de bedragen op uw offerte aan de rechterkant van deze pagina om te controleren of uw reservering inclusief het volgende: vergoeding voor het boeken van sneeuwkettingen in Italië.