Kies een locatie

Adres

Openingstijden

Telefoonnummer mobiel

Stations code

gesloten
Kortingscode

Andere inleverlocatie

Ik heb een korting (CDP, PC, Coupon of andere code)

Wij herkennen de locatie helaas niet.

gesloten
Close

Dollar Car Rental in Maastricht

Maastricht voor het fijne leven: snuif cultuur aan het Vrijthof, bewonder de werken in het Bonnefantenmuseum, ga underground in het gangenstelsel, ga een avondje uit in het Sphinxkwartier, ontdek wijnbarretjes in de Wijck, wandel over de Sint Servaasbrug en…

Auto huren in Maastricht zorgt voor ongekende opties. Ga ‘underground’, bezoek de steenkolenmijnen in Valkenburg of maak een rit met de kabelbaan. Volg de Mergellandroute en maak kennis met de gemoedelijke dorpjes.

Wij, bij Dollar Car Rental in Maastricht maken ons sterk voor het milieu en duurzaam rijden.  Kies een EV of een hybride uitvoering voor een lagere CO-uitstoot of regel een kleine stadsauto. Ons wagenpark heeft ze allemaal voor je klaarstaan.

De huurauto’s van Dollar Car Rental voldoen niet alleen aan de hoogste veiligheidsnormen, maar bieden ook comfort.

Geniet van het fijne leven met autoverhuur in Maastricht!

iconAutoverhuur locaties in Maastricht

1 autoverhuur locatie gevonden in Maastricht

 • icon
 • icon
1 map marker

Maastricht Airport MST

 • map icon VLIEGVELDWEG 90 6199 AD MAASTRICHT
 • time icon Mo-Fr 0900-2130, Sa 1000-1200, Su Closed
 • call icon 3178832954

Slenteren door het Stadspark, even uitblazen op het Vrijthof, kunst bewonderen in het Bonnefantenmuseum allemaal activiteiten die je niet gehaast wilt doen. Je huurauto zet je veilig neer in een van de volgende parkeergarages:

 • Q-Park Vrijthof (6211 LE) - midden in hartje Maastricht

Betaald parkeren - 447 plekken - elektrische oplaadpunten

Op loopafstand van de Sint-Servaasbasiliek, Sint-Janskerk, boekhandel Dominicanen.

 • Q-Park O.L. Vrouweparking (6211 JW) – rand centrum Maastricht

Betaald parkeren - 354 plekken - elektrische oplaadpunten

Op loopafstand van het Natuurhistorisch Museum, de Helpoort, Bonnefantenmuseum.

Mochten bovengenoemde parkeergarages vol zijn, volg de parkeerinformatieborden voor de andere parkeergarages.

Een groot aantal straten is als 30 kilometerzone aangeduid, waar de maximumsnelheid van 50 km/u naar 30 km/u is verlaagd. Let op je snelheid en voorkom een onnodige boete bij het verkennen van Mestreecht.

 • Binnen de bebouwde kom: maximumsnelheid 50 km/u en 30 km/u in zone 30-straten, tenzij anders aangegeven.
 • Buiten de bebouwde kom: 80 km/u op provinciale wegen en autosnelwegen 100 km/u, tenzij anders aangegeven.

 • De Randweg-Noord van de A2 via de Viaductweg en Noorderbrug naar de N2 (België)
 • De Randweg-Zuid, de N278 John F. Kennedysingel
 • A2 van Amsterdam - Utrecht - Den Bosch - Eindhoven - Maastricht naar de Belgische grens
 • A79 Maastricht naar Heerlen

Er is weinig filevorming in en rondom Maastricht. Met uitzondering van de spits waar zich de volgende knelpunten kunnen voordoen:

 • De N2 - afritnummer 53 Centrum – aansluiting met de N278 John F. Kennedysingel (richting centrum) en Akersteegweg (richting Vaals)
 • De N278 - Tongerseweg richting centrum bij de rotonde Hertogsingel – Prins Bisschopsingel
 • Via Regia richting centrum bij de rotonde Statensingel - Hertogsingel
 • Tip: check de verkeersinformatie en probeer voor of na de spits te vertrekken.

Laat je verrassen door de kronkelige straatjes in de oude binnenstad, maak kennis met het wereldklooster Steyl, komt tot rust in het wereldpark Maasduinen met stuifduinen, water heide en bos. Pak de huurauto van Dollar Car Rental in Maastricht en maak de wereldse rit naar de wereldstad Venlo!

 • Afstand Maastricht – Venlo: 78 km. Reistijd: 1 uur 5 min.
 • Rij naar de A2 richting Eindhoven -> voeg in op A2 -> blijf op de A2.
 • Neem afslag 41-Grathem naar N273 -> volg de N273 naar Venlo.

Maastricht heeft talloze bezienswaardigheden die allemaal meer dan de moeite waard zijn. Dollar Car Rental selecteerde drie parels voor je die je absoluut moet zien:

 • Vrijthof, een levendig plein in hartje binnenstad met enerzijds historische gebouwen zoals de Sint-Servaasbasiliek met zijn schatkamer, de Sint-Janskerk met zijn rode toren, de Hoofdwacht, het Generaalshuis en het Spaanse Gouvernement en anderzijds talrijke terrassen en eettentjes.

Parkeren: Q-Park Vrijthof, (6211 LE Maastricht).

 • Bonnefantenmuseum: een must-see voor liefhebbers van beeldende kunst. De collectie bevat middeleeuwse beeldhouwkunst en hedendaagse kunst. Verder worden er regelmatig tentoonstellingen georganiseerd van nieuwe kunstenaars

Adres: Avenue Céramique 250, 6221 KX Maastricht

Parkeren: Q-Park Bonnefantenmuseum, (6221 KW Maastricht)

Tip van Autoverhuur in Maastricht: de parkeergarage fungeert in het weekend als Park&Walk parkeergarage met een max. dagtarief van €12,00.

 • Fort Sint Pieter: boven op de Sint-Pietersberg staat Fort Sint Pieter met een mysterieus gangenstelsel dat direct verbonden is met de Sint-Pietersberg. Ga terug in de tijd langs de schietgaten en kanonnengalerij en ga vervolgens ‘underground’ bij de naastgelegen grotten Noord.

Adres: Luikerweg 80b, 6212 NH Maastricht

Betaald parkeren op het parkeerterrein bij Fort Sint Pieter

Maastricht, een stad die nooit verveelt en waar van alles te doen is. Hier volgen een drietal fun activiteiten:

 • Rondvaart op de Maas: Bekijk de highlights van Maastricht vanaf het water zoals de Sint Servaasbrug, Onze Lieve Vrouwen Basiliek, een deel van de oude vestingmuur van Maastricht, het Bonnefantenmuseum en de moderne wijk Céramique.
 • Huur een auto in Maastricht en rij via de A79 in een halfuurtje naar het hoogste punt van Nederland waar je het Labyrint Drielandenpunt Vaals vindt. Dwaal en verdwaal! Tijdens je tocht door het doolhof word je verrast door spuitende watermuren, dus oppassen geblazen.
 • Duik de natuur in het Frontenpark. Maak kennis met de achtertuin van het Sphinxkwartier vol met oude vestingwerken en industrieel erfgoed. Zie ‘De Krul’, een overblijfsel van de oude afrit van de Noorderbrug. Adem de industriële sfeer in bij Het Radium bestaande uit vijf opvallende gebouwen: Cokesfabriek, het Kunstfront, LABgebouw, de Gashouder en de fabrieksschoorsteen. Vergeet vooral niet langs de ecomuur te lopen waar de muurhagedis en vleermuizen hun huis hebben.

Maastricht is dé stad voor fashionista’s. De historische binnenstad heeft alles om je shopping beleving naar een hoger niveau te tillen. Dollar Car Rental zette de verschillende wijken bij elkaar, elk met zijn eigen charmes:

 • Binnenstad met de winkelcentra Entre Deux met modewinkels en boekhandel Dominicanen en het Mosea Forum met boetiekjes en koffietentjes.

 • Stokstraatkwartier met luxe boetiekjes, sieraden en bloemen, sfeervolle pleintjes met wijnbarretjes.

 • Wyck met trendy hotels, knusse straatjes en eigentijdse zaakjes.

 • Jekerkwartier met kunst, vintage en bijkomen van de stadse drukte.

 • Sphinxkwartier met conceptstores, stoere hotels, kunstgalerie, terrassen, historische pakhuizen.

Autoverhuur in Maastricht heeft nog drie aanraders voor je:

 • Waren- en stoffenmarkt op woensdag en vrijdag van 09.00 – 15.00 op De Markt voor verse groenten, streekproducten en meer.

 • Vlooienmarkt voor vintage spulletjes op zaterdagen van 10.00 – 17.00 in de Boschstraat.

 • Brocantemarkt voor brocante en kunst op zondagen van 12.00 – 17.00 op De Markt.

Maastricht bruist niet alleen overdag, maar ook ‘s avonds tot in de late uurtjes geniet je van sfeervol Maastricht in talrijke kroegjes, clubs, poppodia en danscafés.

 1. Vrijthof: Het Vrijthof verandert ‘s avonds in een bruisend centrum. Geniet van de Maastrichtse gastronomie in een van de vele bistro’s of chill met een mocktail en fingerfood in een trendy bar. Met je huurauto rij je simpelweg naar het Vrijthof en parkeer je je EV in een van de nabijgelegen parkeergarages.

 2. Magisch Maastricht: In de wintermaanden wordt Maastricht omgetoverd tot een betoverende kerststad. Bewonder de verlichte straten en bezoek de kerstmarkten. Met je compacte stadswagen verken je Maastricht in je eigen tempo.

Veelgestelde vragen

Kun je gratis parkeren in Maastricht?

Je parkeert gratis op P+R Maastricht Noord aan de Hoekerweg. Vervolgens reis je met buslijn 3, 10 of 30 voor € 2,40 naar hartje binnenstad.

Mag ik met de huurauto vanuit Maastricht naar België rijden?

Ja, dat mag. Maar je moet het bij het ophalen van de huurauto aangegeven dat je de grens overgaat. Houd wel rekening dat er andere verkeersregels kunnen gelden en zorg ervoor dat je naast je rijbewijs, je ID-kaart of paspoort bij je hebt, dit geldt ook voor je medepassagiers.

Met hoeveel alcohol mag ik nog rijden in Maastricht?

Je mag niet rijden met meer dan 0,5 promille alcohol in je bloed, is ongeveer 2 glazen. Voor beginnende bestuurders (minder dan 5 jaar het rijbewijs) geldt een alcoholpromillage van 0,2.

Wat moet ik doen bij pech in Maastricht?

Bel met de Wegenwacht. Het telefoonnummer zit bij de autopapieren. Neem ook contact op met de vestiging van Dollar Car Rental in Maastricht om door te geven dat je autopech hebt.

Is het makkelijk in Maastricht om een laadpunt voor de EV te vinden?

Maastricht telt momenteel ruim 300 publieke laadpalen. Check de diverse sites zoals van Charge Map, Shell etc. voor de locaties.

Click
gesloten

VOOR HUURAUTO'S IN ITALIË - van 15 november - 15 april kunnen veel steden in bepaalde Italiaanse regio's wettelijk alleen voertuigen toelaten die zijn uitgerust met sneeuwkettingen of winterbanden. Om te voldoen aan deze regels heeft Dollar haar voertuigen uitgerust met: sneeuwkettingen - De prijs is inbegrepen in de huurlasten als Winterklaar vergoeding Vandaar dat voor deze voertuigen GEEN NOODZAAK is om als Extra sneeuwkettingen te reserveren.

BELANGRIJK: Controleer de bedragen op uw offerte aan de rechterkant van deze pagina om te controleren of uw reservering inclusief het volgende: vergoeding voor het boeken van sneeuwkettingen in Italië.