Kies een locatie

Adres

Openingstijden

Telefoonnummer mobiel

Stations code

gesloten
Kortingscode

Andere inleverlocatie

Ik heb een korting (CDP, PC, Coupon of andere code)

Wij herkennen de locatie helaas niet.

gesloten
Close

Dollar Car Rental in Heerenveen

Heerenveen, bekend in het Fries als “It Hearrenfean”, staat bekend om het Thialf Stadion, museum Belvédère, het Opel museum, suppen, lekker eten en nog veel meer.

Los raadsels op in het Puzzelmuseum Joure of geniet van de Elfstedenstad Dokkum, dit is allemaal heel eenvoudig met auto huren Heerenveen.

Bij Dollar Car Rental in Heerenveen, Nederland, leggen we de nadruk op milieuvriendelijkheid. Ons wagenpark bestaat uit elektrische voertuigen en hybride modellen voor een stillere en schonere rijervaring, evenals uiterst zuinige benzineauto's.

Al onze auto's zijn uitgerust met de nieuwste veiligheidstechnologie en communicatiemiddelen, en zijn ontworpen voor maximaal comfort voor jou en je medepassagiers.

Huur je auto bij Dollar en ontdek Heerenveen in alle vrijheid!

iconAutoverhuur locaties in Heerenveen

1 autoverhuur locatie gevonden in Heerenveen

 • icon
 • icon
1 map marker

HEERENVEEN DOWNTOWN QYZC06

 • map icon VENUS 9 8448 CE HEERENVEEN
 • time icon Mo-Fr 0900-1700, Sa-Su Closed
 • call icon 0513 623004

Als je even wilt genieten van een maaltijd, een terrasje wilt pakken of een escape-avontuur wilt beleven, vraag je je misschien af waar je je Heerenveen huurauto veilig kunt parkeren. Hier zijn enkele geschikte parkeerlocaties:

 •  Parkeergarage Geerts Willingen (8441 GV) – centrum

          Betaald parkeren - 328 plekken

          Op loopafstand van winkelstraten, Battlehouse, Museum Heerenveen.

 

 •   Parkeerterrein P1 Molenplein (8442 LM) – centrum

          Betaald parkeren - 160 plekken - niet overdekt

          Op loopafstand van winkelstraten, Battlehouse, Museum Heerenveen.

 

Raadpleeg om een laadpunt te vinden. Hier zijn drie oplaadpunten in het stadscentrum:

 •   Shell-Recharge, Trambaan 10, Heerenveen.
 •   ParknCharge, Beugel 13, 8447 AK Heerenveen
 •   Total, Oranje Nassaulaan 10, 8448 MT Heerenveen

In Heerenveen zijn in woonwijken 30 kilometer per uur-zones ingesteld. Je kunt een 30 km/u-zone herkennen aan het verkeersbord met de aanduiding 'zone' 30. Zorg ervoor dat je de snelheid van je huurauto Heerenveen aanpast naar de toegestane 30 km/u in deze gebieden.

 • Binnen de bebouwde kom, zoals aangegeven door verkeersborden, geldt een maximumsnelheid van 30 km/u.
 • Op doorgaande wegen geldt doorgaans een maximumsnelheid van respectievelijk 80 km/u en 50 km/u, maar er zijn weggedeelten, zoals op de N380 (Schoterlandseweg), waar de maximumsnelheid is verlaagd naar 30 km/u.

 • Knooppunt Heerenveen waar de A7 vanuit Zaandam-Sneek-Heerenveen-West richting Drachten-Groningen aansluit op de A32 vanuit Meppel-Zwolle-Heerenveen richting Leeuwarden-Franeker. 
 • De N924 (Oranje Nassaulaan – Rottumerweg) vormt de verbinding tussen Heerenveen en de aansluiting Oosterzee van de A6 richting Amsterdam. 
 • De N380, ook bekend als de Schoterlandseweg, is de verbindingsweg vanaf Heerenveen tot aan de N381, gelegen bij Donkerbroek.

Heerenveen heeft een aantal knelpunten die tijdens de ochtend- en avonddrukte langzaam rijdend verkeer en files veroorzaken zoals:

 •   De op- en afritten op het knooppunt Heerenveen;
 •   Afslagen 11 Heerenveen en 12 Heerenveen-Centrum op de A32;
 •   Afslag 26 Heerenveen-West op de A7;
 •   N924, Rottumerweg
 •   Tip: vermijd de ochtendspits van 07:00 – 09:00 uur en de avondspits van 16:00 – 18:00 uur. 

Met het huren van een auto bij Dollar kun je het middeleeuwse stadcentrum van Zwolle bezoeken. Ga heerlijk shoppen of lekker uit eten in deze historische stad.

 • Afstand Heerenveen – Zwolle: 63 km. Reistijd: ca. 40 min.
 • Voeg in op de A32 richting Zwolle -> neem de afslag naar de A28 Zwolle
 •  Neem vervolgens afslag 19 richting Zwolle Centrum

Heerenveen biedt niet alleen sport maar ook cultuur, geschiedenis en erfgoed. Dollar Car Rental in Heerenveen heeft de volgende parels voor je gevonden, waarbij je je ogen uitkijkt.

 

 •     Museum Belvédère, het museum voor moderne en hedendaagse schilderkunst in Friesland

             Het museum richt zich met name op moderne beeldende kunst uit de twintigste eeuw uit Friesland. De vaste collectie omvat werken van kunstenaars zoals Robert Zandvliet, Jan Altink en anderen. Bovendien worden er regelmatig wisselende exposities georganiseerd.

 Adres: Oranje Nassaulaan 12, 8448 MT Oranjewoud.

Je Heerenveen huurauto parkeer je gratis op de parkeerplaats van het museum.

 

 • Museum Heerenveen

Geeft je een compleet beeld over het ontstaan van Heerenveen met o.a. archeologische vondsten en het verhaal over Heerenveen. Ook de voetballegende Abe Lenstra  wordt in ere gehouden, er zijn diverse items van hem te bewonderen. Dat is echter niet alles; je kunt ook de grootste stadsmaquette van Nederland bewonderen, die een indrukwekkende oppervlakte van 60 vierkante meter beslaat. Deze maquette werd oorspronkelijk in kaart gebracht door landmeter Johannes Holster van het Kadaster in 1830.

Adres: Minckelersstraat 11, 8442 CE Heerenveen.

Voldoende parkeergelegenheid (betaald) bij het museum.

 •  Voor kunstliefhebbers van Van Gogh, Mondriaan en de kunstbeweging De Stijl is het een aanrader om een auto te huren in Heerenveen en een bezoek te brengen aan het Museum Dr8888 in Drachten. Hier kun je je laten betoveren door werken van kunstenaars zoals Theo van Doesburg, de gebroeders Rinsema en vele anderen.

 Adres: Museumplein 2, 9203 DD Drachten.

 Gratis parkeermogelijkheden voor je huurauto Heerenveen.

Heerenveen en sport gaan hand in hand. Dollar Car Rental in Heerenveen heeft zowel inspannende als ontspannende activiteiten voor je op een rijtje gezet.

·    De paden op de lanen in het Oranjewoud

Dit gebied werd in het verleden gekocht door Agnes van Oranje, een voorouder van de Oranjes, met de bedoeling om er een buitenverblijf te bouwen.

Je wandelt door een schitterend parklandschap, over lange lanen, slingerpaadjes, langs beekjes en weilanden. In het gebied leven verschillende vogels en herten.

 

Gratis parkeren: Tjaarda’Laan 2, 8453 JZ Oranjewoud.

 

 •     Thialf IJsstadion

Je hoeft niet te wachten tot koning winter om je schaatsen uit het vet te halen. In het Thialf IJsstadion kun je je ijskunsten vertonen, oefenen voor eenschaatsmarathon of misschien zelfs de snelste rondetijd neerzetten. Kortom, ga de sportieve uitdaging aan en laat zien wat je kunt!

Tip van autoverhuur Heerenveen: je hoeft niet over eigen schaatsen te beschikken, want je kunt ze bij het stadion huren.

 •    Pak je huurauto Heerenveen, rij naar Sneek en breng een bezoek aan een van de oudste gebouwen (1484) van Sneek, waar Beerenburg wordt gemaakt.

            Krijg de geschiedenis van de kruidenbitter te horen, bekijk het productieproces en geniet van een productproeverij.

 

            Adres: Kleinzand 32, 8601 BH Sneek.

Is winkelen leuk in Heerenveen? Dollar Car Rental in Heerenveen weet er alles van. In “It Hearrenfean” staat shoppen gelijk aan een ontspannen dagje uit!

 • In het autoluwe centrum vind je onder andere hippe modezaken, charmante boetiekjes, winkelketens en delicatessenwinkels met Friese specialiteiten.

             Of je nu op zoek bent naar een origineel cadeau, een specifiek item of een nieuwe outfit, je zult zeker slagen in een van de gezellige winkelstraten in Heerenveen.

 

           Op zoek naar unieke aanbiedingen, lokale en streekproducten? Autoverhuur Heerenveen heeft dé tip voor je!

 • Wandel langs de drukbezochte kraampjes op de zaterdagmarkt, waar je verse seizoensproducten, specialiteiten, bloemen en nog veel meer kunt vinden tegen               aantrekkelijke  prijzen. De versmarkt vindt elke zaterdag plaats tussen 08:00 en 17:00 uur aan de Wettertoer/Sieverstraat in Heerenveen.

's Avonds komt Heerenveen tot leven. Hier zijn twee culturele nachtervaringen die je niet mag missen:

 • Geniet van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants of ontspan met een drankje in een gezellige bar. Met je huurauto rij je moeiteloos naar een van deze locaties en gemakkelijk parkeren in de nabijgelegen parkeergelegenheden.
 • Heerenveen biedt ‘s avonds ook culturele ervaringen. Bezoek het Posthuis Theater voor diverse theatervoorstellingen en concerten. Parkeer je Heerenveen huurauto bij Parkeergarage Geerts Willigen, die zich op slechts 3 minuten loopafstand van het theater bevindt.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

Hoe ga ik om met rijden in extreme weersomstandigheden, zoals zware sneeuwval, ijzel of regen?

Bij extreme weersomstandigheden pas je rijgedrag aan: verminder snelheid, vergroot de volgafstand, gebruik verlichting, rem voorzichtig, overweeg winterbanden, vermijd onnodige ritten, blijf alert en schakel cruise control uit.

Zijn er verkeersborden die uniek zijn voor Heerenveen?

Er zijn geen verkeersborden die uniek zijn voor Heerenveen. In Nederland zijn de verkeersborden in principe in het hele land hetzelfde.

: Hoe laat gaan benzinestations in Heerenveen meestal open?

Over het algemeen kun je verwachten dat de meeste benzinestations in Heerenveen rond 6:00 uur 's ochtends openen en tussen 20:00 uur en middernacht sluiten. Er zijn echter ook enkele stations die 24 uur per dag geopend zijn.

Hoe ga ik om met wegafsluitingen of omleidingen in Heerenveen?

Bij wegafsluitingen of omleidingen in Heerenveen volg je de aangegeven verkeersborden en aanwijzingen.

Welke betaalmethoden worden geaccepteerd bij benzinestations in Heerenveen?

Bij benzinestations in Heerenveen worden doorgaans contant geld, debit- en creditcards, brandstofpassen, mobiele apps, tankkaarten en contactloze betalingen geaccepteerd.

Click
gesloten

VOOR HUURAUTO'S IN ITALIË - van 15 november - 15 april kunnen veel steden in bepaalde Italiaanse regio's wettelijk alleen voertuigen toelaten die zijn uitgerust met sneeuwkettingen of winterbanden. Om te voldoen aan deze regels heeft Dollar haar voertuigen uitgerust met: sneeuwkettingen - De prijs is inbegrepen in de huurlasten als Winterklaar vergoeding Vandaar dat voor deze voertuigen GEEN NOODZAAK is om als Extra sneeuwkettingen te reserveren.

BELANGRIJK: Controleer de bedragen op uw offerte aan de rechterkant van deze pagina om te controleren of uw reservering inclusief het volgende: vergoeding voor het boeken van sneeuwkettingen in Italië.