Kies een locatie

Adres

Openingstijden

Telefoonnummer mobiel

Stations code

gesloten
Kortingscode

Andere inleverlocatie

Ik heb een korting (CDP, PC, Coupon of andere code)

Wij herkennen de locatie helaas niet.

gesloten
Close

Dollar Car Rental in Amersfoort

 Amersfoort, ook bekend als de Keistad, heeft veel te bieden. Ontdek het Mondriaanhuis, Hofje de Armen de Poth, Stadsbrouwerij de Drie Ringen, en de Koppelpoort.

Verken de rijke geschiedenis van de regio met een huurauto in Amersfoort. Bezoek de verdedigingswerken van de Grebbelinie, verken Leusden, of maak een uitstapje naar het Mediamuseum Beeld & Geluid in Hilversum.

Bij Dollar Car Rental in Amersfoort, Nederland begrijpen we het belang van milieubewust rijden. Ons wagenpark bestaat niet alleen uit zuinige benzineauto’s, maar ook uit elektrische en hybride modellen. Onze auto’s zijn voorzien van de nieuwste veiligheidstechnologieën en bieden maximaal comfort voor jou en je passagiers.

Kies voor een huurauto van Dollar en ervaar zuiniger, stiller en milieuvriendelijker rijden met alle comfort die je nodig hebt!

iconAutoverhuur locaties in Amersfoort

1 autoverhuur locatie gevonden in Amersfoort

 • icon
 • icon
1 map marker

AMERSFOORT DOWNTOWN

 • map icon SPACELAB 9B 3824MR
 • time icon Mon-Fri 0800-1700, Sat-Sun Closed
 • call icon

Het historische centrum van Amersfoort is autoluw, wat betekent dat je nu rustig kunt wandelen door de Muurhuizen, de stadspoorten kunt bewonderen, kunt snuffelen in boetiekjes of een hapje kunt eten. Tijdens je verkenning staat je Amersfoort huurauto veilig geparkeerd in een van de onderstaande parkeergarages:

 • Q-Park St. Jorisplein (3811 DC) – aan westrand binnenstad

Betaald parkeren - 444 plekken - elektrische oplaadpunten

Op loopafstand van het oude centrum met bezienswaardigheden.

 

 • Parkeergarage Q-Park Ossenmarkt (3811 PH) – aan de oostrand binnenstad

Betaald parkeren - 360 plekken - elektrische oplaadpunten

Op loopafstand van de historische binnenstad en winkelstraten.

Amersfoort streeft naar een veiligere omgeving voor voetgangers en fietsers en heeft daarom ruim driekwart van de stad aangewezen als een 30 km-zone. Dit betekent dat je, tijdens het rijden met je huurauto in Amersfoort, vriendelijk wordt verzocht om je snelheid te verminderen en extra voorzichtig te zijn ten behoeve van de veiligheid van anderen!

 • Binnen de bebouwde kom in de woonwijken: maximumsnelheid 30 km/u.

 

 • Op de toevoerwegen naar de Stadsring is de maximumsnelheid 50 km/u, tenzij anders aangegeven zoals op de Leusderweg, waar de maximumsnelheid van 50 naar 30 km/u is verlaagd.

 • De Ring Amersfoort gevormd door de Ring Noord, Ring Zuid en Ring Oost.

 

 • De Stadsring om het centrum met belangrijke toevoerwegen zoals de Columbusweg, Hogeweg, Puntenburgerlaan.

 

 • De N221 loopt vanuit Soest langs de Barchman Wuytierslaan en Stichtse rotonde naar de Ring Zuid Amersfoort. De N199 loopt vanuit Bunschoten en leidt via de Amsterdamseweg naar het centrum van Amersfoort.

Houd rekening met extra reistijd in en rondom Amersfoort, zowel binnen de stad als op specifieke locaties, vanwege het verkeer en mogelijk filevorming op de onderstaande gebieden:

 • Toevoerwegen naar de Stadsring/Centrum: Leusderweg, Utrechtseweg, Bachman Wuytierlaan, Amsterdamseweg;
 • Toevoerwegen naar de Ringweg Kruiskamp, Ringweg Randenbroek, Kersenbaan en Ringweg Koppel;
 • Knooppunt Hoevelaken op de A1.

 

 • Tip: vermijd de spits van 06:00 – 09:00 uur en van 16:00 – 19:00 uur.

Altijd oog in oog willen staan met een leeuw? Grijp je kans met het huren van een auto bij Dollar en rij naar Bugers’ Safari in Arnhem!

 • Afstand Amersfoort – Arnhem: 53 km. Reistijd: 42 min.
 • Rij naar de Hogeweg -> sla rechtsaf naar de Amersfoortsestraat -> voeg in op de A1 Barneveld/Apeldoorn.
 • Neem afslag 15 en voeg in op de A30 Barneveld/Ede/Arnhem -> volg de borden richting A12 Ede-Zuid/Arnhem/Oberhausen.
 • Neem afslag 25 richting Amsterdamseweg/N224 -> Arnhem.

Amersfoort heeft voor ieder wat wils, of je nu van geschiedenis houdt of graag moderne kunst bewondert. Hier zijn drie interessante plekken die je zeker moet bezoeken:

 1. De Koppelpoort: Deze prachtige middeleeuwse stadspoort is een juweeltje van architectuur en geschiedenis. Het is een geweldige plek voor foto’s en een ontspannen wandeling langs de grachten.

 

Volg deze stappen om bij de Koppelpoort te komen:

•  Neem vanaf snelweg A28 de afslag richting Amersfoort-Noord.

•  Volg de borden naar het centrum van de stad.

•  Eenmaal in het centrum, volg je de borden naar “Koppelpoort”.

•  Parkeer in de nabijgelegen parkeergarages, zoals Parkeergarage Flintplein, of zoek een parkeerplek in de directe omgeving. Houd er rekening mee dat je in Amersfoort meestal moet betalen voor parkeren.

 

 1. Mondriaanhuis: Ontdek het leven en werk van de beroemde kunstenaar Piet Mondriaan in zijn voormalige huis. Het is een interessante ervaring die je meeneemt in de artistieke wereld van deze visionaire kunstenaar.

 

Het Mondriaanhuis is makkelijk te vinden:

•  Rijd via snelweg A28 en neem de afslag richting Amersfoort-Vathorst.

•  Volg de borden naar “Mondriaanhuis” of “Centrum”.

•  De dichtstbijzijnde parkeergarage is Q-Park Beestenmarkt. Parkeren kost hier €15,- per dag.

 

 1. Dierenpark Amersfoort: Voor een leuk uitje met het hele gezin is dit dierenpark een geweldige keuze. Kom oog in oog te staan met exotische dieren van over de hele wereld en beleef een onvergetelijke dag. Dankzij je huurauto van Dollar Car Rental ben je er zo.

 

Volg deze stappen om bij Dierenpark Amersfoort te komen:

•  Rijd via snelweg A28 en neem de afslag richting Amersfoort-Vathorst.

•  Volg de borden naar “Dierenpark Amersfoort”.

•  Het dierenpark heeft voldoende parkeergelegenheid voor bezoekers. Een dagkaart kost je hier slechts €9,50. Je kunt je huurauto hier veilig achterlaten tijdens je bezoek aan het park.

Amersfoort biedt diverse activiteiten voor jong en oud. Hier zijn drie populaire dingen om te doen, waarvan er één perfect is voor degenen die een huurauto in Amersfoort hebben:

 1. Historische stadswandeling: Verken de pittoreske straten van Amersfoort te voet en bewonder de oude architectuur en prachtige grachten. Dit is een activiteit die je gemakkelijk kunt combineren met een bezoek aan de eerdergenoemde bezienswaardigheden.

 2. Rondvaart over de grachten: Huur een boot en geniet van een ontspannen tocht door de historische grachten van Amersfoort. Met je huurauto kun je gemakkelijk bij de aanlegplaats komen.

Culinaire tour: Proef de lokale keuken en geniet van heerlijke maaltijden in gezellige restaurants verspreid door de stad. Met je huurauto kun je gemakkelijk van het ene restaurant naar het andere rijden.

Als winkelliefhebber zul je in Amersfoort niet teleurgesteld worden. Hier zijn enkele plekken waar je kunt winkelen:

 1. Winkelcentrum Eemplein: Dit moderne winkelcentrum heeft diverse winkels, van kledingzaken tot elektronicawinkels en supermarkten. Het is de perfecte plek voor een dagje shoppen.

 2. Weekmarkt op het Lieve Vrouwekerkhof: Hier vind je elke vrijdag marktkraampjes met een breed scala aan producten, van lokale lekkernijen tot handgemaakte souvenirs. Het is een uitstekende plek om souvenirs te kopen.

Als de zon ondergaat, komt Amersfoort tot leven. Hier zijn twee culturele ervaringen die je absoluut niet mag missen:

 1. Café Miles: Geniet van livemuziek en een ontspannen sfeer in dit knusse café. Met een huurauto kun je hier eenvoudig naartoe rijden zonder je zorgen te maken over het openbaar vervoer.

 2. Restaurant ‘t Lieve Vrouwtje: Voor een romantische avond is dit restaurant een perfecte keuze. Met de auto kun je hier op je gemak naartoe rijden en genieten van een heerlijke maaltijd.

Amersfoort heeft veel te bieden voor budgetreizigers, en met een huurauto van Dollar Car Rental kun je alles gemakkelijk bereiken. Dus, waar wacht je nog op? Huur een auto in Amersfoort en begin je avontuur in deze prachtige stad. Veel plezier!

Veelgestelde vragen

Is het in Amersfoort verplicht voor de bestuurder en alle passagiers om een gordel te dragen?

Ja, in Nederland, inclusief Amersfoort, is het verplicht voor de bestuurder en alle passagiers om een veiligheidsgordel te dragen wanneer ze in een voertuig rijden.

Mag ik de grens over naar andere landen?

Ja, vanuit Amersfoort kun je de grens over naar andere landen, omdat Nederland deel uitmaakt van de Europese Unie en het Schengengebied.

Hoe kan ik files in het stadscentrum vermijden?

Probeer je reistijden aan te passen om de drukste spitsuren te vermijden. Vertrek eerder of later om de ergste files te ontwijken.

Zijn er verkeersborden die uniek zijn voor Amersfoort?

Er zijn geen verkeersborden die uniek zijn voor Amersfoort. In Nederland zijn de verkeersborden in principe uniform in het hele land.

Wat zijn de regels in Amersfoort over het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden?

Tijdens het rijden mag je geen telefoon in je hand hebben. Handsfree bellen of muziek luisteren mag wel.

Click
gesloten

VOOR HUURAUTO'S IN ITALIË - van 15 november - 15 april kunnen veel steden in bepaalde Italiaanse regio's wettelijk alleen voertuigen toelaten die zijn uitgerust met sneeuwkettingen of winterbanden. Om te voldoen aan deze regels heeft Dollar haar voertuigen uitgerust met: sneeuwkettingen - De prijs is inbegrepen in de huurlasten als Winterklaar vergoeding Vandaar dat voor deze voertuigen GEEN NOODZAAK is om als Extra sneeuwkettingen te reserveren.

BELANGRIJK: Controleer de bedragen op uw offerte aan de rechterkant van deze pagina om te controleren of uw reservering inclusief het volgende: vergoeding voor het boeken van sneeuwkettingen in Italië.