Kies een locatie

Adres

Openingstijden

Telefoonnummer mobiel

Stations code

gesloten
Kortingscode

Andere inleverlocatie

Ik heb een korting (CDP, PC, Coupon of andere code)

Wij herkennen de locatie helaas niet.

gesloten
Close

Dollar Car Rental in Emmen

Emmen is vooral bekend door Wildlands Adventure Zoo, maar de Vlinderstad biedt meer zoals een hunebedtocht in het UNESCO-Geopark of het Haantjeduin, de hoogste heuvel van Drente.

Huur een auto in Emmen en maak eindelijk die rit van een uurtje naar Giethoorn, het Nederlandse Venetië. Sup, vaar, ga bootjes kijken, kortom, geniet!

Dollar Car Rental zet zich 100% in voor groener rijden. Onze huurvloot biedt niet alleen super zuinige benzieneauto’s maar ook EV’s én hybride modellen.

Onze huurauto’s in Emmen staan voor veiligheid, comfort en zijn prijsvriendelijk. Al onze auto’s beschikken over de nieuwste veiligheidstechnologie.

Reserveer je auto bij Dollar Car Rental en ga op expeditie in Emmen en omgeving!

iconAutoverhuur locaties in Emmen

1 autoverhuur locatie gevonden in Emmen

 • icon
 • icon
1 map marker

EMMEN GRQS02

In Emmen is het vinden van een veilige parkeerplaats geen moeilijke opgave. Of je nu wilt winkelen in de Weiert, een wereldreis maakt in Wildlands of wilt dwalen in de Emmerdennen, parkeren kan o.a. op onderstaande locaties.

 • Parkeergarage Westerstraat 248 (7811 MZ) – ondergrondse garage

Betaald parkeren - 460 plekken - elektrische oplaadpunten

Op loopafstand van de Weiert, Kinepolis, Wildlands Adventure Zoo, Museum voor Tibetaanse Kunst.

 • Parkeerterrein Q-Park Wildlands Ermerweg 28 (7812 BG) – niet overdekt

Betaald parkeren - 1600 - elektrische oplaadpunten

Op loopafstand van Wildlands Adventure Zoo Emmen.

In het merendeel van de wijken en buurten in de gemeente Emmen geldt een 30 kilometerzone. Deze gebieden herken je aan het 30 km-zonebord. Voet van het gaspedaal en pas je snelheid aan in deze zones.

 • Binnen de bebouwde kom in 30 km-gebieden geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. Buiten de 30 km-zone is de maximumsnelheid 50 km/u.
 • Op de rondweg Emmen (N391): maximumsnelheid 70 km/u.

 • Rondweg Emmen (N391) Vanaf Emmen-West bij Erm via Ter Apel naar Veendam (N33). Belangrijkste verbinding tussen Oost-Groningen en Zuidoost-Drenthe. Een belangrijke aansluiting op de Rondweg Emmen is de Hondsrugweg die de verkeersader van de stad vormt.
 • N381 Frieslandweg loopt vanaf de N34 naar Emmen-Centrum. (Verbindingsweg N34 Emmen – Drachten)
 • Snelweg A37 loopt vanaf Hoogeveen via Emmen naar de Duitse grens.

Ondanks het feit dat Emmen niet bekend staat als fileknooppunt, moet je toch voornamelijk op de Rondweg Emmen (N391) rekening houden met een ochtend- en avondspits. Het kan in het weekend en tijdens de vakantieperiodes ook extra druk zijn op de toevoerwegen naar Wildlands Adventure Zoo.

 • Rondweg Emmen (N391) bij de diverse op- en afritten zoals bij de Dordsestraat, Hondsrugweg.
 • N384 Frieslandweg naar Emmen-Centrum.
 • Ermerweg vanaf knooppunt Erm naar Emmen.
 • Tip: ga buiten de spits van 07.00 – 09.00 uur en van 16.00 – 18.00 uur de weg op.

Huur een auto in Emmen bij Dollar Car Rental en beleef Enschede, de grootste stad van het oosten. Laat je verrassen door het museum van ‘Wonderlijke Wetenschap’, ga uitgebreid shoppen op het H.J. van Heekplein of strijk neer in een koffietentje aan de Oude Markt.

 • Afstand Emmen – Enschede: 97 km. Reistijd: 1 uur 15 min.
 • Rij naar de Hondsrugweg -> volg de N381 – voeg in op de N34 richting Coevorden -> volg de N36 -> voeg in op de A35.
 • Volg de borden A35 Enschede -> neem de afslag Westerval/N18 -> volg Enschede-Centrum.

Dollar Car Rental in Emmen heeft voor je gemak een aantal interessante bezienswaardigheden in en bij de Vlinderstad voor je geselecteerd.

 1. Wildlands Adventure Zoo Emmen
  Een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo Emmen mag niet ontbreken. Trek door de jungle en spot gibbons, olifanten, neushoorns en giraffen. Reis door naar de poolgebieden en kom oog in oog te staan met ijsberen en humboldtpinguïns.

         Adres: Raadhuisplein 99, 7811 AP Emmen

         Parkeren: Q-Park Wildlands, (7812 BG Emmen)

     2.Hunebedcentrum
        Duik in de geschiedenis van de regio bij het Hunebedcentrum met prehistorische grafmonumenten. Slenter over het blotevoetenpad in het Oertijpark of maak een wandeling over het Mammoetpad en bewonder het grootste hunebed van  Nederland, de D27.

        Adres: Hunebedstraat 27, 9531 JT Borger.

        Gratis parkeren op de parkeerplaats bij het Hunbedcentrum, (volg de borden museum).

      3.Grote Kerk

         Voor een vleugje geschiedenis loop je de Grote of Sint-Pancratiuskerk aan de oude brink in Emmen binnen. Deze kerk werd gebouwd in 1856 en heeft nog steeds een romaanse toren die uit de 12e of 13e eeuw stamt. De kerk wordt      gekenmerkt door een bijzondere lichtinval en een rustierke sfeer.

         Adres: Schoolstraat 5, 7811 XX Emmen.

         Je kunt je huurauto Emmen parkeren op het Parkeerterrein Willinkplein Zuid, (7811 DD Emmen).

Verken met een EV van autohuur in Emmen de Vlinderstad en omgeving. Er zijn tal van activiteiten die je kunt ondernemen. Hier volgen de leukste must-do’s:

 1. Nationaal Park Drents-Friese Wold
  Maak een avontuurlijke rit en rij in een kleine drie kwartier naar het Nationaal Park Drents-Friese Wold in Diever. Struin door de wildernis, langs zandverstuivingen, beekjes, dwaal door donkere bossen, ontmoet een herder met zijn schapenen en spot vogels, hazen, konijnen, marters en meer.
 2. Tocht met de Veenland Express
  Ga op pad met de boswachter of een gids van Staatsbosbeheer en maak een tocht met de huifkar de Veenland Express door het schilderachtige veengebied van Drenthe waar je onder meer de grootste schaapskooi van Nederland krijgt te zien.

         Adres: Werkschuur Bargerveen, Kamerlingswijk O.Z. 83, 7894 AJ Zwartemeer

         Op een kwartiertje rijden van Emmen via de N862.

     3.Drentse streekgerechten en lekkernijnen proeven
        Emmen staat ook bekend om zijn lokale lekkernijen, zoals Drentse turf en boerenpannenkoeken. Wat te denken van loie-wiew’n-kost of spekkedikken. Rij naar een van de gezellige restaurants in de stad en laat je verrassen.

Emmen heeft alles in huis voor een gezellig dagje winkelen, van grote tot kleine modeketens, van lokale bakkers tot unieke giftshops. Dollar Car Rental in Emmen zocht het voor je uit en zette de winkelgebieden bij elkaar.

Het Oude Centrum – met als belangrijkste winkelstraten de Hoofdstraat, de Derksstraat en de Noorderstraat. Je vindt hier voornamelijk winkelketens, speciaalzaken en boetiekjes en horecagelegenheden.

Winkelcentrum De Weiert
Shoppen in weer en wind, dit doe je in het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland. Dit moderne winkelcentrum met ruim 90 zaken en koffie- en eettentjes aan het Raadhuisplein biedt voor ieder wat wils.

Warenmarkt Emmen

Elke vrijdag wordt van 08.00 – 14.00 de grootste Drentse markt rondom het Marktplein gehouden. De juiste plek voor verse streekproducten- en lekkernijen, stoffen, vintage,vis en meer

Gezellig uitgaan en entertainment in de Vlinderstad. Autoverhuur in Emmen heeft een tweetal uitgaanstips voor je en met een huurauto van Dollar Car Rental kun je het zo vroeg of laat maken als jezelf wilt.

ATLAS Theater
Een avondje cultuur variërend van cabaret, toneel, muziek, opera en dans. Ga gewoon een lekker avondje uit en klets daarna nog na met een mocktailtje en hapje in een van de sfeervolle cafés aan het Raadhuisplein of in de Hoofdstraat.

Bioscoop Kinepolis
Geniet van een gezellige filmavond bij Kinepolis Emmen aan de Frieslandroute (N381). Houd je van actie, horror, romantiek of is comedy je genre, je ziet het in een van de 7 zalen in Kinepolis.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen in het onverhoopte geval dat ik met pech in Emmen kom te staan?

Bel de plaatselijke Wegenwacht, het telefoonnummer staat op de autosleutelring en is ook te vinden bij de autopapieren. Neem ook even contact op met de verhuurvestiging van Dollar Car Rental om door te geven dat je autopech hebt.

Mag ik met mijn buitenlandse rijbewijs in Emmen autorijden?

Als je over een geldig rijbewijs beschikt dat afgegeven is door een EU- of EER-land of Zwitserland dan mag je hiermee rijden zelfs na de periode van 185 dagen. Als je rijbewijs buiten bovengenoemde regio’s is afgegeven dan mag je alleen in de periode van 185 dagen ermee rijden. Daarna moet je een Nederlands rijbewijs aanvragen.

Wat moet ik overleggen als ik de huurauto in Emmen ophaal?

Een geldig rijbewijs en een creditcard voor de borgsom. En als je iemand anders in de huurauto wilt laten rijden, dan moet de desbetreffende persoon met rijbewijs aanwezig zijn om als extra bestuurder te worden toegevoegd.

Heeft Emmen een milieuzone?

Nee, alleen Amsterdam, Arnhem, Den Haag en Utrecht hebben een milieuzone.

Krijg ik bij het ophalen van een EV in Emmen ook een laadpas of laaddruppel mee om de auto bij een publiek laadstation op te laden?

Het is inderdaad mogelijk om een laadpas of laaddruppel aan de sleutel van de EV mee te krijgen.

Click
gesloten

VOOR HUURAUTO'S IN ITALIË - van 15 november - 15 april kunnen veel steden in bepaalde Italiaanse regio's wettelijk alleen voertuigen toelaten die zijn uitgerust met sneeuwkettingen of winterbanden. Om te voldoen aan deze regels heeft Dollar haar voertuigen uitgerust met: sneeuwkettingen - De prijs is inbegrepen in de huurlasten als Winterklaar vergoeding Vandaar dat voor deze voertuigen GEEN NOODZAAK is om als Extra sneeuwkettingen te reserveren.

BELANGRIJK: Controleer de bedragen op uw offerte aan de rechterkant van deze pagina om te controleren of uw reservering inclusief het volgende: vergoeding voor het boeken van sneeuwkettingen in Italië.