Kies een locatie

Adres

Openingstijden

Telefoonnummer mobiel

Stations code

gesloten
Kortingscode

Andere inleverlocatie

Ik heb een korting (CDP, PC, Coupon of andere code)

Wij herkennen de locatie helaas niet.

gesloten
Close

Dollar Car Rental Hilversum

Hilversum, de mediastad van Nederland, biedt je de mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de televisie- en radiowereld. Bezoek het Media Park, verken het museum Beeld & Geluid en maak een tramrit met Hillywood Tours om dit allemaal met eigen ogen te aanschouwen.

Als je geïnteresseerd bent in de vaderlandse geschiedenis, kun je een auto huren in Hilversum en naar Muiden rijden. Van daaruit kun je een boottocht maken naar het forteiland Pampus. Voor nog meer avontuur kun je een bezoek brengen aan de Vesting Naarden.

Bij Dollar Car Rental in Hilversum, Nederland, zetten we ons in voor het milieu. Ons wagenpark bestaat niet alleen uit zuinige brandstofauto's, maar we bieden ook elektrische voertuigen (EV's) en hybride modellen aan. Onze huurauto's zijn uitgerust met de nieuwste veiligheidstechnologieën, gericht op duurzaamheid en comfort.

Ontdek Hilversum met een huurauto van Dollar!

iconAutoverhuur locaties in Hilversum

1 autoverhuur locatie gevonden in Hilversum

 • icon
 • icon
1 map marker

KUPERUS/HERTZ AMSE05

 • map icon LIEBERGERWEG 18-26 HILVERSUM
 • time icon Mo 0730-1730, Tu-Fr 0800-1730, Sa 0800-1630, Su Closed
 • call icon 357600617

Als je zin hebt om rond te neuzen in de vele vintage winkeltjes die Hilversum te bieden heeft of om een avondje door te brengen in een filmtheater, kun je je Hilversum huurauto in alle veiligheid parkeren in Q-Park Markt. Als je van plan bent te parkeren op het Media Park, kun je de tweede optie overwegen.

 • Parkeergarage Q-Park Markt (1211 PA) - centrum

Betaald parkeren - 320 plekken - elektrische oplaadpunten

Op loopafstand van winkelgebied

 • Parkeren bij Museum Beeld en Geluid (1217 WE KC) – tegenover NS-station Hilversum Media Park

Betaald parkeren - elektrische oplaadpunten

 De inrit van de parkeergarage bevindt zich aan de linkerkant van het museum. Als er geen beschikbare plekken zijn, probeer dan parkeerdek A op het Media Park.

In veel wijken in Hilversum is de 30 kilometerzone van kracht. Om te zorgen dat weggebruikers zich aan de voorgeschreven snelheid houden, zijn er op diverse locaties flitspalen geplaatst. Dus, houd je snelheid van je huurauto Hilversum in de gaten.

 • Binnen de bebouwde kom en op de Ringweg: maximumsnelheid van 50 km/u, tenzij in 30 km/u-zones waar de maximumsnelheid beperkt is tot 30 km/u.
 • Buiten de bebouwde kom op provinciale wegen: maximumsnelheid 80 km/u, tenzij anders aangegeven.

 • Ringweg Hilversum
 • N524 verbindingsweg Bussum - Ringweg vanaf Bussemergrintweg
 • N201 verbindingsweg Zandvoort - Ringweg vanaf Vreelandseweg
 • N417 oude verbindingsweg Utrecht - Ringweg vanaf Diependaalselaan
 • Ringweg, gedeelte Oostereind, verbinding met de A27
 • N415 verbindingsweg (Soestdijkerstraat) Baarn - Ringweg vanaf Oostereind
 • N525 verbindingsweg met de A1 en Laren - Ringweg vanaf Kamerlingh Onnesweg

Files in Hilversum treden voornamelijk op bij de volgende kruisingen, evenals op het zuidelijke deel van de Ringweg, de Diependaalselaan en het westelijke deel van de Jan van der Heydenstraat.

 • Ringweg Hilversum: bij Media Park kruising Insulindelaan – Naarderweg (N524)
 • Ringweg Hilversum: kruising Bussemergrintweg – ‘s-Gravelandseweg (toegangsweg) Hilversum-Centrum
 • Tip: Het is verstandig om de wegen rond het Media Park, vooral tijdens de ochtend- en avondspits, te vermijden.

Met de huurauto van Dollar beleef je meer! Breng een bezoek aan Breda en ontdek de bijzondere historische gebouwen, de prachtige singels, groene parken, levendige terrassen en verrassende creatieve hotspots.

 • Afstand Hilversum – Breda: 101 km. Reistijd: ca. 1 uur 15 min.
 • Rij naar de A2 -> volg de borden A27/E311 richting Gorinchem/Breda -> neem afslag 15 richting Breda.

Hilversum, als dé mediastad van Nederland, biedt niet alleen cultuur en geschiedenis, maar ook prachtige natuur. Verken, bewonder en laat je inspireren door de must-see plekken met een huurauto van Dollar Car Rental in Hilversum.

 • Mediamuseum van Beeld & Geluid

Ontdek oude nieuwsfragmenten, spelshows en nog veel meer. Ervaar zelf hoe je nieuwsberichten of games maakt met de Mediareactor. Leer hoe deepfake-technologie werkt en bewonder kostuums van mediapersoonlijkheden uit de 20e en 21e eeuw. Stap binnen in een van de studio's op het Media Park en nog veel meer.

Adres: Media Parkboulevard 11, 1217 ZE Hilversum.

Je Hilversum huurauto parkeer je onder het museum of op het parkeerterrein van het Media Park.

 • Museum Hilversum, fotomuseum in het voormalig raadhuis

Het museum richt zich op mediakunsten en design, met tentoonstellingen die nieuwsfotografie, reisfoto's, video en game art omvatten. Hier leer je om met een andere blik te kijken en ontdek je de verhalen achter de foto’s!

Adres: Kerkbrink 6, 1211 BX Hilversum.

Parkeergarage Gooische Brink, (1211 RN Hilversum) bij het museum voor het parkeren van je huurauto Hilversum.

 • Sint Vituskerk

Een van de grotere neogotische kerken die door architect Pierre Cuypers werd ontworpen. De toren, die maar liefst 98,3 meter hoog is, behoort tot een van de hoogste kerktorens in Nederland en je kunt zelfs naar de wijzerplaten klimmen op een hoogte van 55 meter. In het kerkgebouw zijn prachtige muurschilderingen, houten beelden van Maria en St. Vitus, stenen beelden en nog veel meer te bewonderen.

Adres: Emmastraat 5, 1211 NE Hilversum.

Gratis parkeermogelijkheden bij de kerk.

Huur een auto in Hilversum en verken niet alleen deze stad, maar ook de vele andere activiteiten en bezienswaardigheden in de bosrijke Gooistreek. Dollar Car Rental in Hilversum laat je graag kennismaken met de diverse mogelijkheden die de mediastad en de vestingstad Naarden in het Gooi te bieden hebben.

 • Nederlands Vestingmuseum in Naarden

Duik diep in de oorlogsgeschiedenis en leer alles over het UNESCO Werelderfgoed, de Hollandse Waterlinie, de kazematten, militaire objecten en nog veel meer. Hoor en zie kanonnengeknal, ga steppen, boogschieten, mountainbiken in de vestingstad Naarden.

Adres: Westwalstraat 6, 141 PB Naarden

Parkeer je Hilversum huurauto op Bastion Nieuw Molen of op de Abri op loopafstand van het museum.

 • Zoek de rust op in het Corversbos.

Verken het loofbos aan de rand van Hilversum en wandel over de beukenlanen die ooit deel uitmaakten van het oude landgoed Gooilust. Laat je verbazen door de imposante bomen, omgeven door kleurrijke akkers en weidegronden. Zoek naar vuurstenen of spot een jagende havik tussen de bomen.

Tip van Autoverhuur Hilversum:

 • Foodie en dol op koken?

Volg een van de kookworkshops bij een kookstudio in Hilversum. Leer bonbons maken voor de chocoladeliefhebber. Als je de voorkeur geeft aan iets hartigs, ontwikkel dan je culinaire vaardigheden in het bereiden van tapas. Of vergroot je kennis over het maken van veganistische gerechten, sushi en streetfood.

Naar Hilversum voor een ongekend dagje winkelen?

Dat kan zeker! Dollar Car Rental in Hilversum verzamelde de leukste winkelgebieden voor je.

 • In het gezellige stadscentrum van Hilversum ontdek je een uitgebreid aanbod aan trendy winkels en sfeervolle horecagelegenheden. Wandel op je gemak door de autovrije Kerkstraat en de zijstraten van dit bruisende centrum, waar je langs pop-up-winkels, bekende ketens, exclusieve boetieks en gespecialiseerde winkels kunt slenteren.

Auto huren Hilversum heeft hier twee plaatsen waar je bij regen en wind of bij een zomerse hitte gezellig overdekt winkelt:

 • De Gooische Brink bij de Kerkbrink voor duurzaam winkelen, een snufje cultuur, lekkernijen en dat lekkere kopje koffie.
 • Hilvertshof in de Kerkstraat met zo’n 30 winkels waar je praktisch alles vindt wat je nodig hebt.

Een avondje stappen, plezier of gewoon chillen kan allemaal in het uitgaansgebied de Groest in Hilversum. Hier kun je rustig bijpraten in een knusse kroeg, genieten van een exotische Margarita in een cocktailbar, of tot in de vroege uurtjes helemaal losgaan in een dansclub. In de Gooise mediastad is er voor iedereen wat te beleven.

Dollar Car Rental in Hilversum heeft twee trendy uitgaansgelegenheden voor je gevonden:

 • Café Felix II – gewoon voor een relaxed avondje uit en een potje poolen tot diep in de nacht.

Adres: Herenstraat 9, 1211 BZ Hilversum.

 • Club Rex – losgaan in het weekend op swingende beats van urban, house...

Adres: Groest 23, 1211 CZ Hilversum.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de meest voorkomende uitdagingen voor EV-bestuurders in Hilversum?

Een veelvoorkomende uitdaging voor bestuurders van elektrische voertuigen in Hilversum is de beperkte beschikbaarheid van laadpunten.

Mag je in je auto slapen in Hilversum?

Het is in de meeste gemeentes in Nederland verboden om in je auto te slapen. Wel is het toegestaan om op parkeerplaatsen gelegen bij tankstations langs de snelweg te slapen.

Hoe laat gaan benzinestations in Hilversum meestal open?

Over het algemeen kun je verwachten dat de meeste benzinestations in Hilversum rond 6:00 uur 's ochtends openen en tussen 20:00 uur en middernacht sluiten. Er zijn echter ook enkele stations die 24 uur per dag geopend zijn.

Hoe ga ik om met wegafsluitingen of omleidingen in Hilversum?

Bij wegafsluitingen of omleidingen in Hilversum volg je de aangegeven verkeersborden en aanwijzingen.

Hoe moet ik rijden in de slecht verlichte gebieden van Hilversum?

Rij langzamer, gebruik dimlichten en wees extra alert in slecht verlichte gebieden van Hilversum.

Click
gesloten

VOOR HUURAUTO'S IN ITALIË - van 15 november - 15 april kunnen veel steden in bepaalde Italiaanse regio's wettelijk alleen voertuigen toelaten die zijn uitgerust met sneeuwkettingen of winterbanden. Om te voldoen aan deze regels heeft Dollar haar voertuigen uitgerust met: sneeuwkettingen - De prijs is inbegrepen in de huurlasten als Winterklaar vergoeding Vandaar dat voor deze voertuigen GEEN NOODZAAK is om als Extra sneeuwkettingen te reserveren.

BELANGRIJK: Controleer de bedragen op uw offerte aan de rechterkant van deze pagina om te controleren of uw reservering inclusief het volgende: vergoeding voor het boeken van sneeuwkettingen in Italië.