Kies een locatie

Adres

Openingstijden

Telefoonnummer mobiel

Stations code

gesloten
Kortingscode

Andere inleverlocatie

Ik heb een korting (CDP, PC, Coupon of andere code)

Wij herkennen de locatie helaas niet.

gesloten
Close

Dollar Car Rental in Utrecht

Utrecht met bijzondere plekken: de Oude Hortus, Museum Speelklok, Buurkerk, Pandhof van de Dom, DOMunder, Neude en nog véél meer highlights!

Kasteelliefhebber? Pak de huurauto van Dollar Car Rental in Utrecht en begeef je in je stalen ros naar Kasteel De Haar in Haarzuilens. Liever op het water? Ga naar de Vinkeveense plassen.

Milieu, groener rijden, verduurzamen allemaal waarden die Dollar Car Rental in Utrecht als prioriteiten beschouwd. Dit zie je terug in ons uitgebreide en budgetvriendelijke wagenpark: EV’s, plug-in hybride wagens en zuinige stadsauto’s.

Verken Utrecht en omgeving veilig, comfortabel én tegen een scherp tarief met een huurauto van Dollar Car Rental.

iconAutoverhuur locaties in Utrecht

1 autoverhuur locatie gevonden in Utrecht

 • icon
 • icon
1 map marker

UTRECHT

 • map icon MARTIN OVENWEG 16 UTRECHT
 • time icon Mon-Fri 0800-1700, Sat 0900-1100, Sun 1000-1100
 • call icon

Om op je gemak de Domstad te verkennen, is het handig als je je compacte stadsauto veilig kunt parkeren. Autoverhuur in Utrecht heeft twee locaties voor je, uiteraard zijn er andere parkeeropties, volg hiervoor de parkeerbewegwijzering in Utrecht.

 • Interparking Hoog Catharijne P1 (3511 EN) - onder winkelcentrum Hoog Catharijne

         Betaald parkeren - 354 plekken - elektrische oplaadpunten

         Op loopafstand van de Utrechtse binnenstad

 • Q-Park La Vie (3511 BR) - naast de Bijenkorf

         Betaald parkeren - 344 plekken - elektrische oplaadpunten

         Op loopafstand van de Utrechts binnenstad en Hoog Catharijne

In praktisch heel Utrecht wordt de 30 kilometernorm gehanteerd. Hou hier rekening mee met het rijden in de huurauto in Utrecht.

 • Binnen de bebouwde kom: in zonegebieden 30 km/u, tenzij door verkeersborden anders aangegeven.
 • Ring Utrecht: maximumsnelheid 100 km/u zowel op de hoofd- als parallelbanen.

 • Ring Utrecht Noord (N230)  - afrit 6 Maarssen op de A2 - afrit 31 Utrecht-Noord op de A27
 • Ring Utrecht Oost (A27) - knooppunt Lunetten - afrit 31 Ring Utrecht
 • Ring Utrecht Zuid (A12) - knooppunt Oudenrijn - knooppunt Lunetten via de Galecopperbrug op de A12 over het Amsterdam-Rijnkanaal
 • Ring Utrecht West (A2) - 6-Maarssen, 7-Utrecht-Centrum tot aan knooppunt Oudenrijn
 • Stadsring: Beneluxlaan - Waterlinieweg  langs Stadion Galgenwaard - Veemarkt -Kardinaal de Jonghweg - Brailledreef - Cartesiusweg - Joseph Haydenlaan - 24-Oktoberplein.

Utrecht is berucht in de verkeersinformatie als Nederlands drukste knooppunt. Files komen onder meer voor:

 • De A2 en A12 bij de knooppunten Oudenrijn en Lunetten, en de A27 bij knooppunt Lunetten.
 • Toevoerwegen naar Utrecht-Centrum zoals de Vleutenseweg, Amsterdamsestraatweg, Kardinaal de Jongweg.
 • Tip: check de verkeersinformatie en gebruik een navigatie-app.

Uitwaaien aan zee, duinen beklimmen in de kop van Noord-Holland? Huur een auto in Utrecht bij Dollar Car Rental, ga op ontdekkingstocht in Nederlands hoogste duingebied, wandel door stuivende duinen, bossen en heidevelden, en ga verfrist terug naar de Domstad.

 • Afstand Utrecht – Schoorlse duinen: 104 km. Reistijd: 1 uur 30 minuten.
 • Rij naar Ring Utrecht/N230 -> neem afslag N230/Amsterdam -> neem afslag A2/Amsterdam..
 • Neem afslag A9 -> neem afslag Ring Alkmaar richting Heiloo -> neem 3e afslag op verkeersplein Kooimeer naar Heilooër Tolweg -> Schoorlse Duinen, Oorspongweg 1, Schoorl.

De Domstad heeft een schat aan parels die je absoluut moet bezoeken. Dollar Car Rental in Utrecht koos de drie populaire bezienswaardigheden, maar er zijn er meer.

 • Spoorwegmuseum

Meer weten over treinen en hoe ze door de eeuwen heen veranderden? In het Spoorwegmuseum staat de eerste stoomlocomotief van Nederland, De Arend, samen met allerlei spoorwegmaterieel, treinstellen en rijtuigen. Verbaas je ook over de bijzondere kunstvoorwerpen die zijn verzameld. Kijk in de toekomst van de spoorwegen met de Hyperloop.

Adres: Maliebaanstation 16, 3581 XW Utrecht. Parkeergelegenheid bij het museum (betaald). Navigatie: Johan van Oldenbarneveltlaan 1, Utrecht.

 • Centraal Museum

Kunstobjecten die elk een verhaal over de stad Utrecht vertellen. Van oude meesters tot Nijntje van Dick Bruna. Raak geïnspireerd door de werken van Caravaggisti, moderne kunst, mode en meer.

Dol op Rietveld? Dit is dé locatie bij uitstek! ‘s Werelds grootste collectie Rietveld objecten wordt hier tentoongesteld. Bezoek ook het Rietveld Schröderhuis aan de Prins Hendriklaan 50 voor meer werken uit de kunststroming De Stijl.

Adres: Agnietenstraat 1, 1211 BX Utrecht. Parkeren: Interparking Springweg, (3510 VK Utrecht). Loopafstand: ca. 10 minuten

 • Museum Speelklok

Nieuwe klankinstallaties, lieflijke speeldoosjes met figuurtjes, muziekklokken en supergrote straatorgels. Luister naar de zelfspelende instrumenten zonder klanken van keyboards of synthesizers.

Adres: Steenweg 6, 3511 JP Utrecht. Parkeren kan in de bovenstaande parkeergarage.

Dollar Car Rental in Utrecht verzamelde drie activiteiten voor je die je in de Domstad en omgeving kunt ondernemen. Huur een auto in Utrecht, verken en verruim je horizon!

 • Domtoren

Test je conditie en klim de 465 treden van de hoogste Nederlandse kerktoren van ruim 112 meter. Loop langs de 14 luidklokken met een totaalgewicht van 32.000 kilo, klim verder (70 meter) en zie het carillon bestaande uit 50 klokken dat door de stadsbeiaardier wordt bespeeld. Zet je tocht naar boven voort voor een schitterend uitzicht over de stad. Ontdek verder het kunstwerk Enigma's van Krijn de Koning, een lijnenspel dat dat zich afspeelt op vier plekken rondom de Domtoren.

 • DOMunder

Van boven de grond van de Domtoren naar onder het Domplein.

Duik in de geschiedenis van Utrecht in het jaar 1122 waar Keizer Hendrik V stadsrechten in zijn Paleis Lofen aan de Utrechtenaren geeft en zie welke ontwikkeling de stad door de eeuwen heeft doorgemaakt.

Verken de ondergrondse gangen, hoor de verhalen en bekijk de archeologische vondsten.

 • Kaaspakhuis

Gefascineerd door kaas? Autoverhuur in Utrecht heeft de ideale stek voor je: ‘dompel’ je onder in kaas, loop door de kaasopslag waar kazen liggen te rijpen, krijg alle info over de ins en outs en…

Adres: Emmakade 6a, 3441 AJ Woerden.

 

Shoppen in Utrecht, een bijzondere beleving in het compacte winkelgebied.

Om je op weg te helpen heeft Dollar Car Rental in Utrecht een lijstje gemaakt van de populairste winkelstraten waar je de leuke winkeladresjes in de Domstad vindt:

 • De 7 straatjes in het historische hart van Utrecht en bij het Domplein als je op zoek bent naar originele boetieks, exclusieve winkels, vintage, Utrechtse lekkernijen met veel gezellige terrasjes en hippe cafés om even te pauzeren.
 • Vredenburg, Lange Elisabethestraat, Steenweg en Oudegracht met grote en kleine winkelketens, en warenhuizen.

Een natte of slecht weer dag autoverhuur in Utrecht heeft de volgende suggesties voor je:

 • Hoog Catharijne met meer dan 120 winkels en 30 horecagelegenheden. Overdekt winkelcentrum voor al je winkelbehoeften.
 • Winkelcentrum Overvecht voor dagelijkse boodschappen, cadeautjes of een nieuwe jeans of iets anders.

 Op zoek naar een tweedehands zitje of lamp? Dollar Car Rental in Utrecht geeft je de tip: ga snuffelen op: 

 • de tweedehands markt Jacobskerkhof op zaterdagen van 08.00 – 13.00 uur.

Jij bepaalt! Wat wordt het? Een lekker etentje, een wijntje en een hapje, kletsen met een exotische cocktail of pittige mocktail, een kroegentocht of dansen tot vroeg in de ochtend? Het kan allemaal in Utrecht!.

Voor een avondje stappen zetten Dollar Car Rental in Utrecht de straatjes met gezellige, bruine, trendy uitgaansgelegenheden bij elkaar:

 • Mariaplaats – leuke cafés, restaurantjes…
 • Oudegracht – terrassen, clubs…
 • Neude – bruine kroegen, biercafés…
 • Korte Minrebroederstraat – leuke barretjes…
 • Donkere Gaard – terrassen, eettentjes…

 

 

Veelgestelde vragen

In welke situaties in Utrecht mag ik geen groot licht gebruiken?

Overdag mag je geen groot licht gebruiken. Het is ook verboden om groot licht te gebruiken bij tegenliggers of als je achter een andere weggebruiker rijdt, want het werkt verblindend. Groot licht gebruik je ‘s nachts zowel binnen als buiten de bebouwde kom, maar alleen als er geen andere weggebruikers zijn.

Hoe betaal ik bij een parkeergarage in Utrecht?

De betaalmethoden zijn afhankelijk van het bedrijf die de parkeergarage in beheer heeft. Over het algemeen heb je volgende betaalopties: pinpas, creditcard, contactloos betalen, via de app van de beheerder en contant. Let op: bij parkeergarages van Q-Park kun je niet contant betalen.

Zijn er in Utrecht gratis parkeerlocaties?

Je parkeert aan de rand van Utrecht voor € 6,-* (dagkaart inclusief bus-/tramkaartje max. 5 personen) op P+R Westraven, P+R Papendorp, P+R Utrecht Science Park en P+R Berlijnplein. (*Tarief ten tijde van het schrijven van het artikel.)

Mag ik in Utrecht in de auto overnachten?

Nee, dit dit mag niet, je kunt hiervoor een bekeuring krijgen. Op parkeerplaatsen langs de snelwegen mag je echter wel even een dutje doen, dit wordt gedoogd.

Mag ik roken in de huurauto in Utrecht?

Nee, het is verboden in Nederland in de auto te roken, tenzij je eigenaar van het voertuig bent, dan bepaal jezelf of je in de auto rookt of niet.

Click
gesloten

VOOR HUURAUTO'S IN ITALIË - van 15 november - 15 april kunnen veel steden in bepaalde Italiaanse regio's wettelijk alleen voertuigen toelaten die zijn uitgerust met sneeuwkettingen of winterbanden. Om te voldoen aan deze regels heeft Dollar haar voertuigen uitgerust met: sneeuwkettingen - De prijs is inbegrepen in de huurlasten als Winterklaar vergoeding Vandaar dat voor deze voertuigen GEEN NOODZAAK is om als Extra sneeuwkettingen te reserveren.

BELANGRIJK: Controleer de bedragen op uw offerte aan de rechterkant van deze pagina om te controleren of uw reservering inclusief het volgende: vergoeding voor het boeken van sneeuwkettingen in Italië.