Kies een locatie

Adres

Openingstijden

Telefoonnummer mobiel

Stations code

gesloten
Kortingscode

Andere inleverlocatie

Ik heb een korting (CDP, PC, Coupon of andere code)

Wij herkennen de locatie helaas niet.

gesloten
Close

Dollar Car Rental Nijmegen

Nijmegen, ook wel bekend als Nimwèege, biedt een schat aan bezienswaardigheden, zoals de Sint-Stevenskerk, Lange Hezelstraat, de Waalkade, het Valkhof, de Boterwaag, het MuZIEum, de Ooijpolder, Stadsbrouwerij de Hemel en een overvloed aan streetart.

Met een huurauto Nijmegen kun je een bezoek brengen aan het Afrika Museum in Berg en Dal of een uitstapje maken naar het gezellige Kleve, net over de Duitse grens.

Bij Dollar Car Rental in Nijmegen, Nederland, staat duurzaamheid centraal. We bevorderen milieubewust rijden door niet alleen zuinige benzineauto’s aan te bieden, maar ook elektrische voertuigen (EV’s) en hybride modellen in ons wagenpark op te nemen. Al onze auto’s zijn uitgerust met de nieuwste veiligheidstechnologie en bieden het nodige comfort voor jou en je medereizigers.

Huur je auto bij Dollar en ontdek alles wat de Keizer Karelstad, Nijmegen, te bieden heeft.

iconAutoverhuur locaties in Nijmegen

1 autoverhuur locatie gevonden in Nijmegen

 • icon
 • icon
1 map marker

NIJMEGEN DOWNTOWN

 • map icon PRINS HENDRIKSTRAAT 30 NIJMEGEN
 • time icon Mon-Fri 0830-1730, Sat-Sun Closed
 • call icon

Je Nijmegen huurauto veilig parkeren kan moeiteloos in onderstaande parkeergarages. Hierdoor kun je alle tijd nemen om deze stad te verkennen, die in 2018 werd uitgeroepen tot Europese duurzame stad.

 • P5 Parkeergarage Mariënburg (6511 PE) - midden in het centrum

Betaald parkeren - 300 plekken - elektrische oplaadpunten -

Op loopafstand van de winkelpassage Mariënburg en het winkelgebied.

 • Parkeergarage Eiermarkt (6511 TP) – rand binnenstad

Betaald parkeren - 350 plekken - elektrische oplaadpunten - centrum van de stad

Op loopafstand van het Valkhof, de Waalkade, Oude binnenstad, Lange Hezelstraat en het winkelgebied.

In Nijmegen is de maximumsnelheid in sommige woonwijken en op bepaalde wegen verlaagd van 50 naar 30 kilometer per uur. Houd de verkeersborden nauwlettend in de gaten tijdens het rijden met je huurauto Nijmegen en voorkom snelheidsovertredingen en boetes.

 • Binnen de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 50 km/u, met uitzondering van de woonwijken waar de maximumsnelheid 30 km/u is. 
 • Op de toevoerwegen naar de binnenstad, zoals de Neerbosscheweg, St. Annastraat en Groesbeekseweg, geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.
 • De s100 van Nijmegen, bijgenaamd de Groene Route, loopt langs de oudere wijken van Nijmegen en begint net over de Waalbrug op het Keizer Traianusplein, en eindigt op de Sionsweg bij Heilig Landstichting.
 • De belangrijkste invalswegen leiden naar de drukke rotonde Keizer Karelplein, zoals de N844 vanuit Malden, die verder gaat in de St. Annastraat tot aan het Keizer Karelplein. 
 • De N326 vanuit Wijchen leidt over de Graafsebrug via de Graafseweg naar het Keizer Karelplein.

In en rondom Nijmegen moet je rekening houden met mogelijke verkeersopstoppingen en files. Hier zijn enkele bekende knelpunten:

 • De Waalbrug naar de Oranjesingel -> Keizer Karelplein;
 • Neerbosscheweg via de Graafseweg naar de binnenstad;
 • St. Annastraat -> Keizerkarelplein.
 • Tip: probeer de ochtendspits van 07:00 – 09:00 uur en de avondspits van 16:00 – 18:00 uur te vermijden.

Ontdek Eindhoven en huur een auto bij Dollar om de stad op je gemak te verkennen. Deze bruisende lichtstad heeft een uniek karakter en biedt diverse eigenzinnige winkelgebieden en een breed scala aan musea.

 • Afstand Nijmegen – Eindhoven: 76 km. Reistijd: ca. 50 min (zonder file).
 • Rij naar knooppunt Neerbosch -> volg de borden A73
 • Neem de afslag A50 richting Eindhoven/s’Hertogenbosch

Nijmegen heeft een rijke geschiedenis en eigentijdse sfeer, en heeft veel te bieden voor reizigers met een beperkt budget, zoals jij. Hier zijn drie must-visit plaatsen en de manieren om er te komen met je huurauto van Dollar Car Rental:

1. Het Valkhofpark
Begin je reis met een bezoek aan Het Valkhofpark, waar geschiedenis en natuur harmonieus samenkomen. In dit historische park kun je het Valkhof Museum, Romeinse ruïnes en een prachtig panoramisch uitzicht op de stad bewonderen. Parkeren is hier eenvoudig, met verschillende nabijgelegen parkeerplaatsen die zowel betaalde als gratis opties bieden.

  Volg deze stappen om bij Het Valkhof Park te komen met je Nijmegen huurauto:

 • Vertrek vanuit het centrum van Nijmegen en volg de borden richting “Valkhof”.
 • Het park bevindt zich aan de noordkant van de stad, langs de Waalkade.

 

2. De Bastei – Museum voor Natuur en Cultuurhistorie
Voor een diepere duik in het verleden van Nijmegen, moet je zeker een bezoek brengen aan De Bastei. Dit milieuvriendelijke museum vertelt het verhaal van het rivierlandschap met boeiende interactieve tentoonstellingen.

  Zo kom je er met je huurauto:

 • Rijd vanuit het stadscentrum naar de Waalkade in het noorden van de stad.
 • De Bastei bevindt zich op loopafstand van Het Valkhof Park, wat betekent dat je dezelfde parkeergelegenheden kunt gebruiken die beschikbaar zijn in de buurt van Het Valkhof Park.

 

3. Honigcomplex
Het Honigcomplex is een levendige plek voor kunst, culinaire hoogstandjes en cultuur. Je kunt er kunstgalerijen ontdekken, genieten van betaalbare maaltijden en zelfs een ontspannen wandeling langs de rivier maken. Parkeergelegenheid is beschikbaar, maar het kan zijn dat je een korte wandeling moet maken naar het Honigcomplex.

  Zo kom je bij het Honigcomplex:

 • Rijd naar de noordelijke oever van de Waal in Nijmegen.
 • Het Honigcomplex bevindt zich aan het water, aan de noordwestelijke kant van de stad.

u je de historische en moderne kanten van de stad hebt verkend, is het tijd om enkele spannende activiteiten in Nijmegen te ontdekken, waarvan er één perfect past bij je avontuur met je huurauto:

 1. Maak een ontspannen rit
  Met je gehuurde auto kun je moeiteloos een rit maken door het prachtige platteland rondom Nijmegen. De schilderachtige landschappen en charmante dorpjes wachten erop om op jouw eigen tempo ontdekt te worden.
 2. Rondvaarten over de Waal
  Verken de schitterende rivier de Waal vanuit een nieuw perspectief met een ontspannende rondvaart. Hoewel je huurauto niet op het water te gebruiken is, biedt deze je wel de vrijheid en flexibiliteit om gemakkelijk naar het vertrekpunt te rijden.
 3. Probeer lokale culinaire tours
  Verwen jezelf met lokale smaken door deel te nemen aan een foodtour. Ontdek de levendige culinaire scene van Nijmegen en geniet van Nederlandse specialiteiten, allemaal binnen handbereik dankzij je Nijmegen huurauto.

Nijmegen heeft winkelmogelijkheden voor iedereen, en je huurauto van Dollar Car Rental zorgt ervoor dat je deze winkelbestemmingen gemakkelijk kunt verkennen:

 1. Marikenstraat
  De Marikenstraat is een bruisende winkelstraat met zowel internationale als lokale merken. Met je huurauto kun je je winkelaankopen eenvoudig terugbrengen naar je accommodatie.
 2. De Grote Markt
  De Grote Markt in Nijmegen, gelegen in het centrum van de stad, staat bekend om zijn levendige markten, eetgelegenheden en evenementen. Het is de ideale plek om de lokale cultuur te ervaren en te genieten van de sfeer van Nijmegen.

Na zonsondergang komt Nijmegen pas echt tot leven. Hier zijn twee culturele nachtervaringen om van te genieten, en met je gehuurde auto wordt het allemaal nog beter.

 1. De Kaaij
  De Kaaij is een culturele hotspot in de open lucht met live muziek, foodtrucks en een levendige sfeer. Met je huurauto kun je op je eigen gemak komen en gaan, zodat je moeiteloos kunt genieten van alle festiviteiten.
 2. Café Samson
  Voor een ontspannen avond kun je Café Samson bezoeken, een knusse kroeg met een gastvrije sfeer. Het café staat bekend om zijn warme ambiance en een uitgebreide selectie van Nederlandse bieren.

Samengevat, het huren van een auto bij Dollar Car Rental in Nijmegen biedt talloze mogelijkheden voor reizigers met een beperkt budget, zoals jij. Met de vrijheid om historische bezienswaardigheden, moderne attracties, schilderachtige routes en bruisend nachtleven te verkennen, wordt jouw avontuur in Nijmegen een onvergetelijke ervaring. Geniet ervan!

Veelgestelde vragen 

Welke snelwegen lopen om Nijmegen heen?

Snelwegen die om Nijmegen heen lopen zijn de A73 (westelijk), A50 (oostelijk), en A325 (zuidelijk).

Hoe moet ik rijden in drukke voetgangerszones in Nijmegen, zoals winkelcentra of toeristische hotspots?

In de drukke gebieden van Nijmegen moet je langzaam en voorzichtig rijden, rekening houdend met voetgangers. Volg de aangegeven verkeersregels en pas op voor eventuele beperkingen of parkeerzones

Hoe ga ik om met rijden in extreme weersomstandigheden, zoals zware sneeuwval, ijzel of regen?

Bij extreme weersomstandigheden pas je rijgedrag aan: verminder snelheid, vergroot de volgafstand, gebruik verlichting, rem voorzichtig, overweeg winterbanden, vermijd onnodige ritten, blijf alert en schakel cruise control uit.

Hoe betaal ik voor het opladen van elektrische voertuigen in Nijmegen?

Je kunt met een laadpas, een mobiele app of een creditcard/bankpas betalen, afhankelijk van het oplaadnetwerk en laadstation.

Aan welke kant van de weg moet ik rijden in Nijmegen?

In Nederland rijden we overal aan de rechterkant van de weg.

Click
gesloten

VOOR HUURAUTO'S IN ITALIË - van 15 november - 15 april kunnen veel steden in bepaalde Italiaanse regio's wettelijk alleen voertuigen toelaten die zijn uitgerust met sneeuwkettingen of winterbanden. Om te voldoen aan deze regels heeft Dollar haar voertuigen uitgerust met: sneeuwkettingen - De prijs is inbegrepen in de huurlasten als Winterklaar vergoeding Vandaar dat voor deze voertuigen GEEN NOODZAAK is om als Extra sneeuwkettingen te reserveren.

BELANGRIJK: Controleer de bedragen op uw offerte aan de rechterkant van deze pagina om te controleren of uw reservering inclusief het volgende: vergoeding voor het boeken van sneeuwkettingen in Italië.