Kies een locatie

Adres

Openingstijden

Telefoonnummer mobiel

Stations code

gesloten
Kortingscode

Andere inleverlocatie

Ik heb een korting (CDP, PC, Coupon of andere code)

Wij herkennen de locatie helaas niet.

gesloten
Close

Dollar Car Rental Veenendaal

Veenendaal, centraal gelegen tussen Utrecht, Amersfoort en Arnhem, en nabij de Grebbelinie, heeft niet alleen de titel van groenste stad en fietsstad van Nederland verdiend, maar staat ook bekend als een echte winkelstad.

Om te genieten van een dag in de natuur en jezelf weer op te laden, kun je eenvoudig een auto huren in Veenendaal. Plan een uitje naar het park de Hoge Veluwe en laat de natuur zijn werk doen, of breng een bezoek aan Pandasia in Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Bij Dollar Car Rental in Veenendaal, Nederland, gaan groener en veiliger rijden hand in hand. Je kunt kiezen uit een ruime selectie van merken, modellen, elektrische, hybride of brandstofauto's, zowel klein als groot, precies wat jij nodig hebt. Bovendien voldoen al onze huurauto’s aan de hoogste veiligheidsnormen.

Kies voor autoverhuur bij Dollar voor een veilige en comfortabele autorit naar Veenendaal!   

iconAutoverhuur locaties in Veenendaal

1 autoverhuur locatie gevonden in Veenendaal

 • icon
 • icon
1 map marker

VEENENDAAL AMSS03

 • map icon GILDETROM 4A VEENENDAAL
 • time icon Mo-Fr 0800-1700, Sa-Su Closed
 • call icon 3175871640

Voordat je gaat winkelen in het stadscentrum, is het essentieel om je Veenendaal huurauto veilig te parkeren. Dit kun je eenvoudig doen in een van de volgende parkeergarages:

 • Q-Park Corridor (3901 AC)

         Betaald parkeren - 302 plekken - elektrische oplaadpunten

         Op loopafstand van onder meer het Stadsmuseum Veenendaal, winkelgebied en het horecaplein.

 • Parkeergarage de Scheepjeshof (3901 CV) - onder het winkelcentrum

         Betaald parkeren

         Op loopafstand van het winkelgebied, de Nieuwe Molen, Stadsmuseum Veenendaal.

         Laadpunten Veenendaal

 • Shell Recharge, Nieuweweg 40, 3905 LN Veenendaal
 • Allego, Hubert van Zuilenweg 4, 3902 ZK Veenendaal

Voor een uitgebreidere lijst met oplaadpunten, kun je een laadpalen-app raadplegen, zoals bijvoorbeeld Fastned, Smoov of Chargemap.

 

Sommige woonwijken en bepaalde hoofdwegen in Veenendaal zijn ingericht als 30 km-zones. Het is belangrijk om tijdens het rijden met je huurauto Veenendaal goed op de verkeersborden te letten om boetes te voorkomen.

 • Binnen de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 50 km/u, en in zone 30-straten is dit 30 km/u, tenzij anders aangegeven.
 • Buiten de bebouwde kom is de maximumsnelheid 80 km/u op provinciale wegen en 100 km/u op autosnelwegen, tenzij anders aangegeven.

 

 • A12 van Den Haag - Utrecht - Veenendaal - Arnhem - Duitse grens
 • N233 verbindingsweg Veenendaal - Ochten in de Betuwe
 • Randweg-Oost en Randweg-West, hoofdwegen rondom Veenendaal

 

Veel inwoners van Veenendaal werken in Utrecht, Amersfoort of Arnhem, wat leidt tot files bij de op- en afritten naar de A12.

Dit komt met name voor op:

 • Randweg-Oost (N233) bij afrit-/opritnummer 23a Veenendaal/Rhenen van de A12
 • Randweg-West bij afrit-/toeritnummer 23 Veenendaal
 • Randweg-Oost (N233) bij de rotondes Prins Clauslaan en Industrielaan richting het centrum
 • Tip van Autoverhuur Veenendaal: vermijd de spitsuren en raadpleeg de verkeersinformatie.

Wat dacht je van een uitstapje naar Zwolle? Stap in een huurauto van Dollar en verken deze sfeervolle Hanzestad aan de IJssel, met zijn prachtige grachten, middeleeuwse monumenten en bruisende kunstscene. Zwolle heeft het beste kunstmuseum van de provincie, de mooiste boekwinkel van Nederland én het kleinste museum van de Benelux.

 • Afstand Veenendaal – Zwolle: 90 km. Reistijd: ca. 55 min.
 • Rij naar de Rondweg-West -> voeg in op de A12 -> neem afslag A50 Apeldoorn/Zwolle -> neem afslag 19 richting Zwolle Centrum

In en rondom Veenendaal zijn tal van bezienswaardigheden te ontdekken, waaronder kastelen, landhuizen en forten. Huur een auto bij Dollar Car Rental in Veenendaal en breng een bezoek aan de volgende prachtige locaties:

 • Stadsmuseum Veenendaal

Ontdek de rijke geschiedenis en boeiende verhalen van Veenendaal. Leer meer over de turfwinning en de prominente rol die de wolindustrie en sigarenfabricage speelden in de 19e eeuw. Verdiep je in de dramatische gebeurtenissen rond de watersnoodramp van 1855, en aanschouw hoe er in de tijden van de Franse Tijd en tijdens de Tweede Wereldoorlog hevig gevochten werd langs de Grebbelinie.

Adres: Kees Stipplein 76, 3901 TP Veenendaal.

Parkeer je huurauto Veenendaal goedkoop in parkeergarage Tricotage, (3901 TD Veenendaal).

 • Pluimveemuseum

Huur een auto in Veenendaal, rijd in slechts 20 minuten via de A20 naar Barneveld en duik in de geschiedenis van de pluimveehouderij. Ontdek de oorsprong van de kip, leer wat een broedmachine is, krijg inzicht in de bedrijvigheid op de Barneveldse eiermarkt en aanschouw de diverse traditionele Nederlandse kippenrassen die er rondlopen. Kortom, ontdek alles over kippen en eieren.

Adres: Hessenweg 2A, 3771 RB Barneveld.

Parkeren is gratis op het naastgelegen parkeerterrein.

 • Fort Aan de Buursteeg

Bezoek het historische fort, dat in 1786 werd gebouwd en een cruciale rol speelde in de verdediging tijdens de oorlog tegen de Fransen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het fort door de Duitsers als een strategisch steunpunt gebruikt toen de geallieerden vanuit Ede oprukten.

 Adres: Buursteeg 2, 3927 EJ Renswoude.

Parkeren is gratis op de parkeerplaats bij het fort.

Er is meer te doen dan museumbezoek, Dollar Car Rental in Veenendaal ging op pad en vond deze activiteiten voor je.

 • Bijl werpen, darten, een potje poolen, raadsels oplossen, escape submarine, source code en meer spelen of met een ouderwets bordspel aan de slag tot aan een bierproeverij, dit doe je allemaal bij The Circle aan de Tuinstraat 14 in Veenendaal.
 • Stap in je huurauto van auto huren Veenendaal en rijd naar het nabijgelegen dorpje Amerongen, waar je het prachtige kasteel Amerongen, een 'Huys' uit de 17e eeuw, kunt bezoeken. Trek je wandelschoenen aan en verken een van de oudste bossen met majestueuze beuken op de Utrechtse Heuvelrug: het Amerongse Bos, gelegen op de Amerongse Berg. Wandel door het weelderige bos en over de heide, langs historische akkergronden en oude tabaksschuren.
 • Grebbelinie in Rhenen: overblijfselen en bezienswaardigheden

Verken de kazematten, loopgraven en het Militair Ereveld op de Grebbeberg. Ontdek hoe de Grebbelinie, als de belangrijkste verdedigingslinie tijdens de Duitse inval in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog, een cruciale rol speelde. Je kunt nog steeds de kazematten en een loopgraaf bewonderen die de zware Slag om de Grebbeberg hebben doorstaan.

Geniet van een dagje winkelen in het bruisende winkelhart van Veenendaal. Hier vind je een overvloed aan winkels, variërend van grote en kleine winkelketens tot boetieks in diverse stijlen.

Dollar Car Rental in Veenendaal zocht het voor je uit.

De Hoofdstraat biedt zowel kleine als grote winkelketens, evenals een gevarieerd aanbod aan speciaalzaken. Midden in het compacte centrum bevindt zich de overdekte passage Corridor, met meer dan 70 winkels waar je terechtkunt voor dagelijkse boodschappen, bijzondere cadeautjes, hondenspeeltjes en nog veel meer. Corridor is echter niet het enige winkelcentrum in de omgeving. In de buurt vind je ook het overdekte Scheepjeshof, met een uitgebreide selectie aan winkels en een eigen parkeergarage.

 

Veelgestelde vragen

Aan welke kant van de weg moet ik rijden in Veenendaal?

In Nederland rijden we overal aan de rechterkant van de weg.

Zijn er verkeersborden die uniek zijn voor Veenendaal?

Er zijn geen verkeersborden die uniek zijn voor Veenendaal. In Nederland zijn de verkeersborden in principe uniform in het hele land.

Hoe kan ik files in het centrum van Veenendaal vermijden?

Probeer je reistijden aan te passen om de drukste spitsuren te vermijden. Vertrek eerder of later om de ergste files te ontwijken.

Op welke momenten van de dag rijden de meeste vrachtwagens op de weg in Veenendaal?

De meeste vrachtwagens op de weg in Veenendaal zijn over het algemeen te vinden tijdens de spitsuren en de normale werkdagen.

Hoe ga ik om met wegafsluitingen of omleidingen in Veenendaal?

Bij wegafsluitingen of omleidingen in Veenendaal volg je de aangegeven verkeersborden en aanwijzingen.

Click
gesloten

VOOR HUURAUTO'S IN ITALIË - van 15 november - 15 april kunnen veel steden in bepaalde Italiaanse regio's wettelijk alleen voertuigen toelaten die zijn uitgerust met sneeuwkettingen of winterbanden. Om te voldoen aan deze regels heeft Dollar haar voertuigen uitgerust met: sneeuwkettingen - De prijs is inbegrepen in de huurlasten als Winterklaar vergoeding Vandaar dat voor deze voertuigen GEEN NOODZAAK is om als Extra sneeuwkettingen te reserveren.

BELANGRIJK: Controleer de bedragen op uw offerte aan de rechterkant van deze pagina om te controleren of uw reservering inclusief het volgende: vergoeding voor het boeken van sneeuwkettingen in Italië.